A YooJooz csoport központja.

1000 lóerős hibrid hipersportkocsit villantott a Toyota

0 22

A hibridséget ezúttal messze nem a környezettudatosság, hanem sokkal inkább a teljesítményfokozás indokolja.

Tavaly decemberben a Toyota motorsport részlege, a Gazoo Racing kedcsinálóként felvázolta egy új hipersportkocsi sziluettjét. Most pedig már teljes pompájában megtekinthető ez a keresztségben GR Super Sport Concept nevet kapott újdonság, melyet a 2018-as Tokiói Autószalonon lepleztek le.

© Toyota

A japán gyártó motorsport divíziójának fejlesztői lényegében nem tettek más, mint fogták a WEC sorozatban versenyző TS050 Hybridet, és abból elkészítettek egy némileg szelídített változatot. A borítás alatt egy 2,4 literes lökettérfogatú biturbó V6-os erőforrás és a vállalat legmodernebb hibrid rendszere rejtőzik, az összteljesítmény kereken 1 000 lóerő.

© Toyota

Sigeki Tomojama, a Gazoo Racing vezetője további részleteket egyelőre nem kívánt elárulni a kocsival kapcsolatban. Azt viszont kihangsúlyozta, hogy a GR Super Sport Concept azt mutatja, hogy a Toyota motorsport részlege kőkemény versenyautókból fejleszt sportkocsikat.

© Toyota

A GR Super Sport Concept sokkal inkább versenyautónak, semmint utcai sportkocsinak tűnik, hiszen nincsenek normál fényszórói, hagyományos ajtajai és leengedhető oldalablakai, illetve slick gumik kerültek rá, mindenesetre nem kizárt, hogy a későbbiekben esetleg egy utcai változat is készül a mostani koncepcióautóból. Valami olyasmi, mint a Mercedes AMG Project One.

© Toyota

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply