A YooJooz csoport központja.

14%-ot zuhant a bitcoin árfolyama

0 29

   Reklám
gyermektámogatások 
14%-ot zuhant a bitcoin árfolyama

14 százalékot esett a bitcoin árfolyama csütörtökön miután a dél-koreai igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a kormány a kriptovaluta kereskedelmének tiltó törvénytervezetet készít elő – írja a Financial Times.

Dél-Korea a kriptovaluták egyik legnagyobb központja, a világ összes bitcoin-tranzakciójának egyötödét ott bonyolítják le. Dél-Koreában nemrég komolyan aggódni kezdtek a pénzmosás, az ármanipuláció és más pénzügyi csalások miatt, ezeket akarják megakadályozni. Az országban a pénzügyi cégeknek már megtiltották a Bitcoin vagy más kriptovaluták használatát.

Park Sang-ki bejelentése után 13000 dollár környékére zuhant a luxemburgi kriptovaluta tőzsdén, a Bitstampen.

Forrás: coinmarketcap.comForrás: coinmarketcap.com

A miniszter elmondta, hogy a kormány a pénzügyi szabályozó hatósággal és a pénzügyminisztériummal folytatott egyeztetések után döntött a bitcoin betiltása mellett. Szerdán a dél-koreai adóhivatal emberei razziát tartottak több tőzsdén is adóelkerülése gyanúja miatt.

Dél-Koreában akkora kereslet volt a bitcoinra, hogy a helyi kereskedők a nemzetközi átlagnál akár negyven százalékkal magasabb összeget is el tudtak kérni a bitcoinért. A bitcoint betiltó törvénynek ugyanakkor még át kellene mennie a dél-koreai parlamenten is, így még eltarthat egy ideig mire a tiltás életbe lép.

Arról, hogy mi ez az egész kriptopénzőrület, ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Teljes cikk

(A cikk a index.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply