A YooJooz csoport központja.

6 éve történt a futball történetének egyik legmeghatóbb pillanata – videó

0 21

6 éve történt a futball történetének egyik legmeghatóbb pillanata – videó Sport 6 éve történt a futball történetének egyik legmeghatóbb pillanata – videó

Az Arsenaltól nehéz szívvel elváló Thierry Henry 2012-ben néhány hétre ismét visszatért egykori klubjához, és azonnal felejthetetlenné tette a mérkőzést.

Valószínűleg kevés olyan aktív futballista létezik a világon, aki úgy léphetett pályára (egykori) klubja stadionjában, hogy az aréna előtt már ott áll a felavatott szobra. A világ- és Európa-bajnok Thierry Henrynak azonban megadatott ez a lehetőség, az Arsenal Leeds United elleni 2012-es mérkőzése azonban mégsem ettől maradt emlékezetes egy életre.

Henry még 2007-ben szerződött az Arsenaltól a Barcelonába, ahonnan végül az amerikai bajnokságba, a New York Red Bulls csapatához ment el "levezetni". A francia játékos onnan tért (ha csak néhány hétre kölcsönbe is) vissza az Arsenalhoz, amikor 2012. január 9-én a Leeds United elleni FA-kupa mérkőzés 68. percében becserélte őt Arsène Wenger.

A szurkolók hangján már akkor hallani lehetett, úgy fogadták őt, mintha soha el sem hagyta volna az Arsenalt, Henry pedig becserélése után 10 perccel gondoskodott róla, hogy emlékezetes maradjon a mérkőzés.

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply