YooJooz Csoport
Agrár Élelmiszer

A Coca-Cola kannabiszos italt gyártana

A Coca-Cola vizsgálja a lehetőséget, hogy a marihuána egyik származékával, a CBD-vel (a kender szárában és virágzatában található molekula) dobja fel egyes termékeit – számolt be a hírről a Bloomberg. Az atlantai székhelyű cég terve elérése érdekében már tárgyalásokat folytat a kanadai marihuána-gyártó céggel, az Aurora Cannabis-szal az italok fejlesztéséről.

A pszichoaktív hatással nem rendelkező CBD-t eddig wellness italok összetevőjeként ismerhettük – mondta el Kent Landers, a Coca-Cola szóvivője a Bloombergnek. Hozzátette, a globális italpiac nagyon gyorsan fejlődik, de a Coca-Cola fejlesztéséről egyelőre nem született konkrét döntés. A Landers által elmondottakat az Aurora is megerősítette.

A Coca-Cola terve érdekes, mivel a mára világhírűvé vált ital elődjének, a John Stith Pemberton gyógyszerész által 1884-ben készített Pemberton’s French Wine Coca névre hallgató, eredetileg gyógyhatású ital tekinthető. Ez pedig finoman szólva sem volt drogmentes, alapanyagai ugyanis a bor, valamint a kokain voltak.

A Coca-Cola az elkövetkezendő években aztán jelentős változásokon ment keresztül, amelyek lehetővé tették, hogy 1894 március 12-én a boltok polcaira kerülhessen, mint üdítőital. Az első dobozos Coca-Cola 1955-ben jelent meg a boltok polcain.

Teljes cikk

Reklám helye

Related posts

Új trend: őszi vetésű sörárpa

admin

Akár 128 GB RAM is lehet a számítógépében, az Intel új processzora megbirkózik vele

admin

Olimpikonok kampányoltak a tejfogyasztásért

admin