dddff
Tech

A Telekom, a Telenor és a Vodafone is berúgta ma a motort, nézzük, mi lesz az iPhone X-ből

Mindhárom magyarországi mobilszolgáltatónál előrendelhetővé vált a telefon, amelyik nem csak a többi gyártó áraihoz képest drága, hanem az Apple birodalmán belül is.

Péntektől előrendelhető a Telekomnál, a Telenornál és a Vodafone-nál is az iPhone X. A mobil kiszállítását egy hét múlva, november 3-án kezdik meg.

A készüléket az iPhone 8 és 8 Plus telefonokkal egyszerre mutatta be az Apple, és kétségtelen, ez az igazi idei új iPhone, melyhez képest a nyolcasok súlytalannak tűnnek. Viszont drága, a legjobb iPhone szolgáltatófüggetlen ára 380 ezer forintnál kezdődik – és még ennél is van feljebb. Bár az iPhone-ok már jó ideje Magyarországon a legdrágábbak (ennek okairól itt olvashat), de az iPhone X nettó 999 dolláros árcédulája a nálunk gazdagabb országokban is magasnak számít.

Itthon, szolgáltatói kedvezményekkel számolva a Telenornál legkevesebb 240 ezer forintot kell kifizetni az iPhone X-ért, de erre csak egy 20 ezer forintos havidíjú csomagra vállalt két év hűséggel van mód. A Telekomnál hasonló ideig kitartó 16-22 ezer forintos díjcsomaggal 204 380 forintba kerül az Apple újdonsága. A Vodafone-nál 70 ezer forintból is megvan a kisebb tárhellyel szerelt iPhone X, de csak 29 ezer forintos havidíjas tarifával.

© Apple

Nagy kérdés, hogy az iPhone X iránti kereslet lesz a szerényebb, vagy a kínálat. Az előbbit a borsos ár indokolja, utóbbira pedig azok az információk utalnak, melyek szerint gyártási problémák miatt a szokásosnál is szerényebb készlet kerül majd az első hetekben a polcokra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Close