dddff
ReceptekTop cikk

BABFASÍRT

Hozzávalók:

50 dkg főtt bab (lehet konzerv is), 2 tojás, 15 dkg zabpehelyliszt (vagy sima liszt), 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél kávéskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi őrölt bors, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, negyed kávéskanál sütőpor. A kisütéshez étolaj.
Elkészítés:

A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd a babhoz adjuk, és aprítógépben a tojással és a fűszerekkel együtt masszává keverjük. (Ne turmixoljuk finomra, maradjon darabos!) Hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.

Olajat forrósítunk, és a babos masszából két kanállal fasírtokat szaggatunk bele. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket.

Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.

p1390160-dd.jpg

Részletek
aaaa

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close