dddff
ReceptekTop cikk

BARACKOS-HABOS MUFFIN

Hozzávalók:

20 dkg liszt, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 10 dkg sötétbarna nádcukor, 3 tojás, 1 dl tej, 5 dkg csokoládépasztilla vagy apróra tört csokoládé, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál sütőpor.

A habhoz: 50 dkg mascarpone, 1 dl baracklekvár.

A díszítéshez: néhány szem barack.

p1390440-dd.jpg

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tejet, majd a sütőporral és fahéjjal összeszitált lisztet. Végül beleforgatjuka csokoládét. (Ne keverjük túl, mert a sütemény szivacsos állagú lesz!)

Az így kapott tésztát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor van készen, ha a muffin megemelkedik, a teteje megrepedezik, de ha óvatosan megnyomjuk az ujjunkkal, belül még puha, de nem lötyögős. Ne szárítsuk ki!

A kész süteményt hűlni hagyjuk. Közben a lekvárt apró lyukú szűrőn átnyomkodjuk, majd a mascarponéba keverjük. Az így kapott krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a közben kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. A süteményt barackdarabkákkal díszítjük.

Részletek
aaaa

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close