... hírek, érdekességek, minden ami kell...

Brutális gyilkosság a harmincas évek Budapestjén

0 1

Szeretné tudni, mire jut a '30-as évek Budapestjén egy brutális gyilkosság kapcsán nyomozó bűnügyi tudósító? Ha igen, játsszon velünk, és nyerjen jegyet a Budapest Noir premier előtti vetítésére!

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a '30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság. A Budapest Noir Kondor Vilmos nagysikerű, azonos című könyvéből készült.

A film forgatókönyvét a regényt is jegyző szerző mellett Szekér András írta. A film rendezője Gárdos éve, operatőre Ragályi Elemér. Az újságírót Kolovratnik Krisztián alakítja, partnerei közt – mások mellett – olyan művészeket láthat a közönség, mint Dobó Kata, Tenki Réka, Kováts Adél, Anger Zsolt, Kulka János.

Jelenet a filmből Budapest Noirból

Forrás: Big Bang Media – YouTube

Ha szeretné a magyar premier előtt, az Origo október 31-ei vetítésén megnézni a Budapest Noir-t, nem kell mást tennie, mint megválaszolni az alábbi kérdést, és a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a filmklub@origo.hu címre. A levél tárgya "Budapest Noir" legyen. Egy olvasó csak egy választ küldhet be!

Melyik regény következett Kondor Vilmos Bűnös Budapest-ciklusában a Budapest Noir után, amely alapján a film is készült?

A) Budapest novemberben
B) Bűnös Budapest
C) Budapest romokban

A helyes megfejtést beküldők közül 25 játékost sorsolunk ki, akiket mozipartnerükkel együtt meghívunk a Lurdy Ház mozijába október 31-én, szerdán 19 órakor kezdődő vetítésünkre. Az előadásra jegyet vásárolni nem lehet.

A játék egyfordulós, ideje: 2017. október 25. – október 29. A sorsolásra 2017. október 30-án kerül sor. A játékban a New Wave Media Group Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben kérdés merült volna fel önben a játékkal kapcsolatban, írjon nekünk a filmklub@origo.hu címre!

Leave A Reply