dddff
Tech

Cáfolja az Apple, amit a Face ID-ról pletykálnak

Egy, a Face ID pontosságának csökkentésével kapcsolatos pletyka kering napok óta a neten. Az Apple kategorikusan tagad.

Különös állítást fogalmazott meg néhány napja a Bloomberg azzal kapcsolatban, hogy igencsak feszített termelési tempót kell elérni ahhoz, hogy legalább részben kielégítsék az iPhone X-zel kapcsolatos vásárlói igényeket. Első körben ugyanis kevés lesz az iPhone X, olyannyira, hogy tulajdonképpen csak az előrendeléseket tudják majd teljesíteni. Nagyjából 2018 elején kerülhet összhangba a kereslet és a kínálat.

A Bloomberg a helyzetet jól ismerő forrásokra hivatkozva állította, hogy az Apple csendben megkereste a beszállítókat, hogy csökkentsék kicsit a face ID pontosságát, így azt könnyebben és gyorsabban gyárthatják. Még így is messze pontosabb lesz, mint a TouchID, bár nem lesz olyen, mint ami az eredeti specifikációkban.

© Apple

Kemény szavak, amelyekre azonnal reagált is az Apple. Szóvivőjük, Trudy Muller határozottan cáfolta ezt a feltételezést, kifejtve, hogy a Bloomberg állítása, amely szerint csökkentenék a Face ID pontosságát, teljességgel hamis. Megerősítette, hogy a Face ID-t továbbra is úgy kezelik, mint az architelesítés egyfajta aranyszabványát. A Face ID minősége változatlan és az is marad, továbbra is egymillió az egyhez annak a valószínűsége, hogy illetéktelen tudja oldani a telefon zárolását.

November 3-tól árulják majd a jubileumi iPhone-t, az indulásra 2-3 millió darabot valószínűsítenek a szakértők. Karácsonyig körülbelül 25-30 millió telefont fognak majd értékesíteni, szemben a korábban jósolt 40 milliós számmal.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Close