dddff
Receptek

Diós guba

dios_guba.jpg

Hozzávalók

6 dl tej

10 szikkadt kifli vagy zsemle

30 dkg darált dió

5-6 ek cukor (ízlés szerint)

1 cs vaníliás cukor

5 dkg vaj

Elkészítés

A kiflit felkarikázzuk (vagy a zsemlét egyforma darabokra vágjuk). A tejet egy nagyobb edényben melegíteni kezdjük. Ha langyos, 1-2 ek cukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. Közben a kifliket felkarikázzuk, a darált dióhoz pedig 4-5 ek cukrot keverünk, illetve annyit, amilyen édesre a desszertünket készíteni szeretnénk.

A kiflit/zsemlét a tejbe nyomkodjuk, annyi időre, hogy megszívja magát, de szét ne ázzon.

Nagyobb sütőedényt jól kivajazunk, belerakunk egy rétegnyi kiflit/zsemlét, megszórjuk cukros dióval és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére cukros dió kerüljön. Végül az egészet előmelegített sütőben összesütjük. Akkor jó, ha nem száradt ki, de nem is tocsogós.

Tipp Fogyaszthatjuk önmagában vagy vaníliasodóval is.

Részletek
aaaa

Vélemény, hozzászólás?

Close