dddff
KülföldTop cikk

Egy japán cég plusz szabadnapokat ad a nem dohányzó dolgozóinak

Hat nap fizetett szabadsággal kárpótolja a nem dohányzó dolgozóit egy japán cég, írja a Telegraph. Erre azért volt szükség, mert a nem dohányzók arra panaszkodtak, hogy dohányos kollégáikhoz képest többet dolgoznak.

Mivel a tokiói cég irodája egy felhőkarcoló 29. emeletén van, a dohányosok minden cigiszünet miatt kénytelenek lejutni a földszintre, emiatt egy átlagos munkahelyi dohányzás 15 percet is igénybe vehet. A cég ügyvezető igazgatója korábban azt is bevallotta, hogy büntetések helyett így próbálják arra rávenni a dolgozóikat, hogy szokjanak le a cigiről.

GettyImages-507949728Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

A cég 120 alkalmazottjából eddig 30-an vették igénybe a plusz 6 nap szabadságot, köztük az ügyben nyilatkozó szóvivő, aki nem dohányosként fürdőbe vitte a családját a plusz szabadnapoknak köszönhetően. A cégnél egyébként összesen négy ember döntött úgy szeptember óta, hogy a plusz hat nap szabadságért cserébe leteszi a cigit.

Egy legutóbbi felmérés szerint a japán felnőttek 21,7 százaléka dohányzik, de ez a szám magasabb a férfiaknál és az időseknél.

Ön leszokna a cigiről hat nap fizetett szabadságért?

  • 1305 Nem dohányzom, de jó ötlet!
  • 462 Igen
  • 169 Nem
  • 65 Ez szemétség!

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close