dddff
Receptek

Fokhagymás édesburgonya

fokhagymas-2ujburgonya.jpg

Hozzávalók 4 személyre

5-6 db édesburgonya

3 dkg vaj

1 ek olaj

só, bors

3-4 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, kiolajozott tűzálló edénybe terítjük, megsózzuk, megborsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és végül rádaraboljuk a vajat a tetejére.

A sütőt 160 fokra melegítjük, lefedés nélkül sütjük benne az édesburgonyát negyed óráig. Ekkor óvatosan kivesszük, átforgatjuk a szeleteket, hogy egyenletesen sülhessenek. Ezután még kb. 10 percig sütjük, majd amikor már minden karika puha, felemeljük a hőfokot 200-ra, és 1-2 perc alatt megpirítjuk a tetejüket.

Tipp Fogyasztás előtt szórjuk meg friss petrezselyemzölddel.

Részletek
aaaa

Vélemény, hozzászólás?

Close