dddff
Tech

Gyorsan akarsz egy új iPhone X-et? Késő, lemaradtál!

Gyorsan akarsz egy új iPhone X-et? Késő, lemaradtál!

Már jó ideje pletykálják, rebesgetik, rémüldöznek különféle fórumokon, blogokon, szaklapokban, hogy gondok vannak az új Apple okostelefon, az iPhone X gyártáskapacitásával, amiből következően csúszhat a szeptember 12-én bemutatott készülék piacra dobása.

A helyzet nem ennyire drámai, de kétségtelenül vannak gondok: a november 3-ra tervezett kezdésre csak rendkívül korlátozott számban lehet majd kapni az Apple üzleteiben az új telefont. Az online előrendelés október 27-én, pénteken 00:01 perckor megkezdődött, körülbelül az első tíz percben még a november 3-i dátummal nyugtázta a rendszer a vásárlásokat, de a későn ébredők már szívhatták a fogukat: az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában, Kínában, Japánban 5-6 hetes csúszást jeleznek az online Apple-boltok a megrendelt telefonok leszállítására. Ez praktikusan azt jelenti, hogy decembernél hamarabb csak nagyon kevesen jutnak hozzá az áhított készülékhez. (Hong Kongban meg egyenesen nem is lesz raktáron egy darabig belőle, írja a The Verge.)

Aki ennél hamarabb szeretne hozzájutni, nem tehet mást, mint beáll egy fizikailag is létező Apple-bolt elé a sorba, hogy a nagy napon megvehesse rögtön nyitáskor a boltba szállított készlet egyik darabját. (Vagy kezdheti böngészni az online piacterekre feltöltött, másodkézből érkező ajánlatokat.)
Hogy miért startol ilyen kínkeservesen az iPhone X értékesítése? Valószínűleg azért, mert gondok akadtak a telefon egyes alkatrészeivel, amik az arcfelismerést végzik. A hírek szerint az Apple már más beszállítókkal is felvette a kapcsolatot, hogy minél gyorsabban gyártsák le a kérdéses alkatrészeket. Ha minden jól megy húszmillió iPhone X-t sikerül az üzletekbe szállítani, de ez így is feleannyi, mint amire elemzők számítottak. Az Apple persze cáfolta is ezeket az iparági értesüléseket, szerintük minden oké.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Close