dddff
SportTop cikk

Hamilton a hétvégén újra bajnok lehet

Hamilton a hétvégén újra bajnok lehet Sport Hamilton a hétvégén újra bajnok lehet

Hamiltonnak elég lenne az ötödik hely, a McLaren már elengedte a mexikói futamot.

Lewis Hamilton már egy egy ötödik hellyel is nullázná Sebastian Vettel világbajnoki esélyeit: a mercedeses behozhatatlan előnyre tenne szert a pontversenyben a ferraris előtt. Vettelnek matematikaialag még van esélye a végső győzelemre, bár nagyon csekély. A brit jelen állás szerint 66 pontos előnnyel vezeti a tabellát, a német csak hibátlan teljesítménnyel veszélyeztetheti a negyedik világbajnoki címének megszerzését.

Hamilton ennek ellenére a hétvégi mexikói futamon is a maximumra törekszik. "Minden versenyen meg akarom mutatni, mire vagyok képes. Nem akarom ötödikként megnyerni a világbajnokságot, miközben más áll a dobogó legfelső fokán. Az az álmom, hogy a dobogó tetején állva nyerjem meg a világbajnokságot” – mondta, hozzátéve:most, a szezon második felében érzi magát mentálisan a legegészségesebbnek, különösen erősnek.

Vettel, ha életben akarja tartani a világbajnoki esélyeit, mindenképpen az első vagy a második helyen kell célba érnie. De még ez sem feltétlenül elég: ha másodikként látja meg a kockás zászlót, Hamilton pedig legalább kilencedik, akkor is a brité a vb-cím.

"Nincs még vége – jelentette ki a német. – Összességében nagyon jó évünk volt, az elején senkki sem várta, hogy ennyire erősek leszünk. Sajnos több olyan futam is volt, amin nem voltunk versenyképesek, az ellenfelek elhúztak tőlünk. Meg akarjuk nyerni az utolsó három nagydíjat, és azt hiszem, képesek is vagyunk rá. Meglátjuk, mi lesz. A csapat hihetetlen dolgokat tett azért, hogy itt lehessünk. Bebizonyítottuk, hogy mindenki tévedett" – magyarázta.

A McLaren számára sem kecsegtet túl sok jóval a mexikói futam. A konstuktőri versenyben az utolsó előtti helyen álló csapat mindkét pilótája rajtbüntetésre számíthat. Fernando Alonso 20 rajthelyes, csapattársa Stoffel Vandoorne 35 rajthelyes büntetéssel számol a motorcseréjük miatt.

"Valószínűleg leghátulról kezdjük a futamot, de talán ez a legjobb helyszín arra, hogy vállaljuk a büntetést. Ez a pálya nem kimondottan fekszik a csapatunknak, ezért nem számíthatunk rá, hogy itt versenyképesek leszünk" – mondta beletörődően Fernando Alonso.

(via BBC)

Teljes cikk

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close