dddff
GazdaságTop cikk

Hétfőn a Parlamentnél tüntetnek a kéményseprők

Hétfőn a Parlamentnél tüntetnek a kéményseprők

Hétfő reggelre tüntetést szervez a Parlament elé a Kéményseprők Országos Szakszervezete – írja a Hír Tv. A kéményseprők azért tiltakoznak, mert az Országgyűlés jövő kedden várhatóan megszavazza a törvényt, amely eltörölné a családi házak kötelező kéményellenőrzését.

A javaslatot Pintér Sándor belügyminiszter nyújtotta be még szeptemberben, ez pedig a családi ház tulajdonosára bízná, hogy ellenőrizteti-e a kéményét vagy sem. Ez nagyon nem tetszett a kéményseprők szakszervezetének, amely a belügyminiszter lemondását követelte, mert ezzel a szakszervezet szerint Pintér beismerte, hogy magyarok százezreinek nem tudja biztosítani a biztonságát a kormány. A minisztérium erre csak annyit válaszolt, hogy az állampolgárok nagykorúak, és így el tudják dönteni, hogy mikor akarják a kéményeiket ellenőriztetni.

A törvény Áder János köztársasági elnöknek sem tetszett annyira, aki megfontolásra visszaküldte azt a parlamentnek, mert, ahogy írta, "az önkéntes, megrendelésen alapuló kéményseprőipari szolgáltatás a biztonsági szint radikális csökkenését jelenti, és az életveszélyes helyzetek számának jelentős növekedését eredményezheti." A fideszes és KDNP-s képviselők viszont azon nem szeretnének változtatni. Ezért is szervezi a szakszervezet hétfőn a tüntetést, ahol a Hír Tv szerint több ellenzéki képviselő is felszólal majd.

Teljes cikk

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close