A YooJooz csoport központja.

Időpontfoglalásra érkeznek a kéményseprők a családi házakhoz

0 23

Januártól a családi házban élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat. A jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek.  A változás szerint januártól a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül “előre fixálhatják” a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra. Az időpont-foglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is, a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként. A változásokról a www.kemenysepres.hu oldalon lehet tájékozódni.

Januártól nem kötelező

A Ház október végén fogadta el másodszor az államfő által megfontolásra visszaküldött előterjesztést, amelynek értelmében a családi házak kéményellenőrzését 2018. január elsejétől a tulajdonosok megrendelésére, de továbbra is ingyenesen végezheti el a katasztrófavédelem, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltató.

Tüntettek a törvény ellen

A Kéményseprők Országos Szakszervezete tüntetést is szervezett a jogszabály elfogadása ellen. Szerintük a törvény emberek százezreit sodorja életveszélybe, illetve ellehetetlenítik a kéményseprő szakmát. Az elmúlt fűtési szezonban 28-an vesztették életüket szén-monoxid-mérgezésben.

Leave A Reply