dddff
Tech

Ilyen lenne más Apple-eszközökön az iPhone X sokat gúnyolt jellegzetessége

A jubileumi iPhone egyik sokat vitatott jellemzője a képernyőn lévő belógó kis sáv, a notch. Vajon hogyan mutatna más Apple-eszközökön?

A sokat kritizált notch (azaz a felső belógó rész az iPhone X kijelzőjén) nem úri passzióból került a szinte keret nélküli megjelenítőre, fontos alkatrészek bújnak meg alatta, többek között az arcfelismeréshez kapcsolódók.

Nem túl szép ez a bemetszés, nem véletlen, hogy a netes világ sokat köszörüli rajta a nyelvét. Született már a notchot parodizáló Chrome-bővítmény, de például egy olyan app is, amellyel androidos telefonokon lehet kipróbálni, hogyan mutatna rajtuk ez a kis szépséghiba. Nagyobb gond viszont, hogy a fejlesztőknek sem ártana már ehhez igazítani az appjaikat, de még egy olyan nagy appnál, mint az Instagram sem történt meg ez.

Szóval a notch mint kompromisszum meglehetősen ellentmondásos, viszont nem árt felkészülni arra, hogy az Apple más eszközökön is bevezetheti majd, mivel szeretné a kijelzőket növelni a káva rovására, és persze bevezetni az arcfelismerést.

© Curved

A német Curved oldal eljátszott gondolattal, hogyan néznének ki a különböző Apple-eszközök a notchcsal, beleértve az iPadet, az Apple Watchot, sőt még a MacBookot és az iMacet is. Vannak olyan készülékek, amelyeken lenne értelme a változtatásnak, de nem tartozik ezek közé az okosóra, amelynek amúgy sincs túl nagy kijelzője.

© Curved

A képek itt nézhetők meg, de persze hangsúlyozni kell, hogy ezek csak renderelések, nem igazi megoldásokat mutatnak. Amúgy is korai lenne megmondani, hogy tényleg megkapja-e a Face ID-t és a notchot bármelyik következő Apple-termék.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Close