A YooJooz csoport központja.

Itt a Google csattanós válasza az Amazon Echo Show-ra

0 24

Új, hangvezérelt okos kijelzőt vezet be a Google, az Amazon képernyővel ellátott okoshangszórójával kíván versenyezni.

A Google is a Las Vegas-i CES-re hozta el Smart Display platformját. A tabletre emlékeztető eszközöket az LG Electronics és a Sony tervezte. A Smart Display ugyanúgy hallgat a szóbeli parancsokra, mint az egyéb intelligens asszisztensek. Megkérhetjük, hogy játsszon le zenét, YouTube-videókat, kezdeményezzen videóhívásokat, és még fényképeket is nézegethetünk rajta.

© BGR

A Smart Display eszközök az Android Things platformot használják, és a Google Assistantet is magukba foglalják. A Smart Display lehetőséget kínál az Assistantnek arra, hogy megjelenítse a releváns információkat, akárcsak az Amazon Echo Show. Azonban ez utóbbitól eltérően a Google-eszközök támogatni fogják a keresőóriás szolgáltatásait, beleértve a Mapset és a YouTube-ot. Bár a Smart Display olyan, mint egy tablet, nincsen benne böngésző és 4G LTE kapcsolat sem.

A Smart Displayt négy gyártó is árulja majd: a JBL, az LG, a Sony és a Lenovo. A lenovós változat 8”-es és 10”-es kijelzővel jelenik meg, és mindkét eszközön lesz majd kamera is (720p). A kisebb modell ára 200 dollár (körülbelül 52 ezer forint), a nagyobbé 250 dollár (nagyjából 65 ezer forint) lesz. A gyártó nyár elejei értékesítést ígér.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply