dddff
KülföldTop cikk

Két pokolgépes merénylet Szomália fővárosában

A világ és ami mögötte van.

Két autóbombás merénylet követte egymást.

A szombat délután elkövetett merényletekben legalább ketten szörnyethaltak és nyolcnál többen megsérültek. Egy feltételezett öngyilkos merénylő gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantott egy politikusok és kormányzati tisztségviselők által is látogatott szálloda előtt. Percekkel később újabb autóbombás merényletet követtek el a parlament korábbi épületénél, amelyben katonák tartózkodtak – közölték rendőrségi források.
Egy szemtanú szerint legkevesebb tízen haltak meg a szálloda elleni merényletben. Egyes jelentések szerint az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorszervezet fegyveresei a robbantás után megostromolták a szállodát, amely az elnöki palota közelében van.
Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a robbantások elkövetőjeként.
Október 14-én két autóbombás merényletben több mint 350 ember veszítette életét a szomáliai fővárosban. Eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett a súlyos merényletek elkövetőjeként, de a szomáliai hatóságok szerint az Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges iszlamista szervezet, az al-Shabaab áll a támadás mögött.
Az Egyesült Államok fegyveres erői idén fokozták az al-Shabaab elleni harcukat, csaknem 20 dróntámadást hajtottak végre a szélsőségesek ellen.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close