dddff
BelföldTop cikk

Kormányszóvivő: A CEU köszönőviszonyban sincs a valósággal

A szombati Magyar Hírlapban megjelent egy interjú Kovács Zoltán kormányszóvivővel. Arra a kérdésre, hogy szerinte szükség van-e a CEU-ra Magyarországon, a következőképpen felelt:

"Ezt a kérdést nem az államnak kell eldöntenie, hanem a piacnak, illetve azoknak, akik a magánegyetemek finanszírozását biztosítják. Arról azonban lehet véleményünk, hogy a Soros-hálózatban folyó oktatási tevékenységek kapcsán látunk-e problémákat.

Fontos egy ország számára, hogy magas színvonalú felsőoktatási intézmények működjenek, ugyanakkor elgondolkodtató, ha olyan intézmények is működnek az országban, amelyek egy olyan sajátos világértelmezést vallanak, amelyről mára bebizonyosodott: köszönőviszonyban sincs a valósággal.

– jelentette ki Kovács Zoltán, aki maga is a CEU-ra járt. Sőt, 2012-ben még arról beszélt, hogy rendkívül sokat kapott az egyetemtől.

Kovács Zoltán beszélt a Soros-tervről is, a riporter felvetette neki, hogy van-e olyan kormánytag szerinte, aki kételkedik a terv létezésében, ugyanis Pintér Sándor például a napokban egy fórumon szóba sem hozta (írtuk például mi is).

Az, hogy a Soros-terv a saját szóhasználatában nem szerepel, egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne hinne a létezésében.

– mondta Kovács, aki ezek szerint nemcsak kormányszóvivő, de léleklátó-gondolatolvasó is, hiszen akkor is tudja, mi van Pintér Sándor fejében, ha a belügyminiszter nem mondja ki.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Huszti István/Index

Teljes cikk

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Close