dddff
BelföldTop cikk

Macron a Momentummal formálná Európa jövőjét

Friss hírek, információk és sok minden más, ez a YooJooz

Emmanuel Macron francia elnök európai szövetség létrehozásán dolgozik, hosszú távú tervei vannak a Momentummal.

Feltűnően sokat mutatkoznak a Momentum vezetői Emmanuel Macron francia elnök pártjának, az En Marche-nak a képviselőivel, találkoztak a francia európai ügyi miniszterrel, sőt, még az elnök feleségével is – írja az Index. A találkozók nem véletlenek: a Politico írt korábban arról, a francia elnök pártja egész Európában keresi a szövetségeseket, a cél, hogy egy európai En Marche-t építsenek – mondta a lapnak Sabine Thillaye, a francia parlament európai ügyekért felelős bizottságának vezetője. Ez a szövetség a 2019-es EP-választásokon segíthetné Macron terveit az EU átalakításában.

A párt négy tagállamban vette fel a kapcsolatot pártokkal, Magyarországon csak a Momentummal vannak kapcsolatban. Az Indexnek Hajnal Miklós Momentum-szóvivő azt mondta, informális kapcsolatban vannak, többször találkoztak Macron pártjának különböző tisztségviselőivel. Megállapodást nem kötöttek, de hosszú távú kapcsolatban gondolkodnak.

"Célunk az, hogy az európai új hullám magyar képviselőjeként a jövőben közösen formáljuk a régió és a kontinens jövőjét."

A két párt Brüsszelben került kapcsolatba egymással. A Momentum nem áll meg a francia kapcsolatoknál, a lengyel, osztrák és szlovák pártokkal nemrég létrehozta az Új Közép-Európa nevű alternatív V4-kezdeményezést.

Teljes cikk
INGATLANNEGYED.HU hirdess ingyen, egyszerűen.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Close