A YooJooz csoport központja.

Már Trump egyik miniszterét is faggatták az orosz beavatkozásról

0 30

A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság még a múlt héten hallgatta Jeff Sessions igazságügyi minisztert – írta a The New York Times.

- Reklám -

- Reklám -

A lap információi szerint a tárca vezetőjét órákon keresztül kérdezgették az esetleges orosz szerepvállalásról az amerikai választási folyamatban, valamint arról, hogy Donald Trump akadályozta-e az ezzel kapcsolatos vizsgálatokat.

Az újság emlékeztetett: ez az első alkalom, hogy a vizsgálóbizottság kormánytagot hallgatott meg. Az információt Sarah Isgur Flores, a miniszter szóvivője megerősítette, hozzátéve, hogy a beszélgetésre elkísérte Sessionst Chuck Cooper ügyvéd is.

Az igazságügyi miniszter még tavaly márciusban jelentette be, hogy kivonja magát valamennyi ügyből, amely a 2016-os elnökválasztásra vonatkozik, beleértve az esetleges orosz beavatkozás vizsgálatát is. Álláspontján nem változtatott annak ellenére sem, hogy Donald F. McGahn, a Fehér Ház vezető jogásza megpróbálta őt rábírni, vezesse az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálódásokat.

Sessions Donald Trump választási kampányában a külpolitikával foglalkozó csapat vezetője volt, s részt vett Trump Oroszországgal kapcsolatos politikájának alakításában.

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply