A YooJooz csoport központja.

Második Brexit-népszavazással hallgattatná el a nyavalygókat Farage

0 27

Az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) egykori vezetője szerint egy második referendumon többen voksolnának a kilépésre, így a maradáspárti hisztizők elhallgatnának.

"Talán, csak talán, kellene egy második népszavazást tartanunk az EU-tagságról. Ezzel egy emberöltőre teljesen lezárhatnánk a kérdést" – írta Nigel Farage a Twitteren.

Később hasonló kijelentéseket tett a The Wright Stuff című tévéműsorban is. Az adásból eddig nyilvánosságra került részletben arról beszélt, lesznek olyan politikusok – így a Clegg- és Blair-félék –, akik a kilépési folyamat egész ideje alatt nyafogni, nyavalyogni és panaszkodni fognak. "Így talán, de csak talán, odáig jutottam a gondolkodásban, hogy kellene egy második referendumot tartani."

Farage Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnökre és Nick Cleggre, a Liberális Demokraták volt vezetőjére utalt, akik gyakran és határozottan szót emelnek a Brexit ellen, újabb népszavazást szorgalmazva.

A UKIP korábbi vezetőjének meggyőződése, hogy egy esetleges újabb népszavazás alkalmával sokkal többen voksolnának a kilépésre, amivel kifognák a szelet az ellenzők vitorláiból.

(Sky News)

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply