A YooJooz csoport központja.

Megszólalt Miklós Edit a súlyos sérülés után – videó

0 29

Megszólalt Miklós Edit a súlyos sérülés után – videó Sport Megszólalt Miklós Edit a súlyos sérülés után – videó

A síző három hét múlva állhat rá sérült jobb lábára. Biztosan kihagyja a dél-koreai olimpiát.

"Sokkal nehezebb feldolgozni a mostani sérülést, mint a tavalyit, de jól érzem magam, a műtét jól sikerült" – mondta Miklós Edit azután, hogy megoperálták a jobb térdét. Ahogy megírtuk, szombaton a Bad Kleinkirchheimben megrendezett világkupa-forduló szuperóriás-műlesiklás számában bukott.

A síszövetségnek azt nyilatkozta, nagyon tetszett neki a pálya vezetése, de buckás- jeges volt, és többször is preparálni kellett a verseny alatt. "Az volt a cél, hogy hozzászokjak a szuper-g verseny alatt, és egy kontrollált menettel akartam menni. Ahol elvitte a lábamat a hó, ott voltak gondok a pályával. Fontos, hogy nem rásérültem a korábbi sérülésre, az én szememben ez egy új sérülés" – magyarázta.

Azt is elmondta, hogy nem volt nagy fájdalom a térdében, mielőtt megoperálták, ezért abban reménykedett, hogy csak a belső szalag sérült. Kiderült azonban, hogy a keresztszalag is károsodott.

A bevatkozás után Facebook-oldalán videóban mondta el, mi történt vele: "Az elülső keresztszalagom elszakadt, azt pótolták egy más szalaggal a combom hátsó feléből. A belső szalag is elszakadt, azt viszont össze tudták varrni. A külső és belső meniscus (a combcsont és sípcsont között található, félhold alakú, rugalmas porszövet – a szerk.) is ki volt fordulva, azt visszarakták a helyére. Az első tíz napban 15, azután harminc kilogrammal terhelhetem, három hét után pedig teljesen ráállhatok. Ez sokkal kisebb sérülés, mint a múltkori, így sokkal könnyebb lesz a felépülés is."

Az biztos, hogy a sízőnek ki kell hagynia a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpiát.

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply