A YooJooz csoport központja.

Nagy meglepetéssel készül a Facebook: jöhet a Portal nevű készülék, amit betennének a lakásainkba

0 10

Egyre inkább úgy tűnik, a Facebook most már tényleg szeretné megvetni a lábát a hardverek piacán is. A hírek szerint a korábbi saját mobilos próbálkozás után idén egy érintőkijelzővel ellátott okos otthoni asszisztenst mutatnak be.

Eddig ismeretlen vizekre evezhet hamarosan a Facebook. A Cheddar informácciója szerint Zuckerbergék arra készülnek, hogy egy olyan 500 dolláros (kb. 130 ezer forintos) eszközt dobjanak piacra, amelynek beépített, széles látószögű kamerája képes bárkinek az arcát beolvasni (és felismerni), aki elhalad előtte, és ennek megfelelően információkkal ellátni az illetőt, illetve személyre szabottan válaszolni a kérdéseire.

A Facebook eszköze nagyban hasonlíthat az Amazon tavaly bemutatott Echo Show-jához, a 7 colos éritőkijelzővel és kamerával felszerelt okos hangszórójához. A hanggal (is) vezérelhető okos otthoni asszisztens feljesztésről egyébként már tavaly nyáron is hallani lehetett, a terméket a közösségi oldal Building 8 nevű kutatás-fejlesztési részlege dolgozhatta ki.

Ilyen az Amazon Echo Show. Vajon a Facebook Portal is így néz ki? © Amazon

A Cheddar szerint a Portal a Netflix és a Spotify tartalmait is le tudja majd játszani, de a napokban a Sony Music Publishinggel kötött megállapodás (illetve a decemberi, Universal Music Grouppal kötött egyezség) után könnyen lehet, hogy saját zenei streaming szolgáltatást is indítanak a készülékhez, ami így egyben otthoni szórakoztatóközpont is lehet.

Azt egyelőre nem tudni, mikor jelenik meg az eszköz, bár a pletykák szerint még az idei évben sor kerülhet rá. A nagy kérdés azonban, hogy mindez mennyibe fog kerülni. Bár az 500 dolláros árról beszélnek, a konkurenciának tekinthető Amazon Echo Show ennél lényegesen olcsóbb, nagyjából fele ennyibe kerül, így könnyen lehet, hogy végül a Facebook is enged az árból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply