dddff
Tech

Négy év alatt egymilliárddal nőhet az internetezők száma

Négy év alatt egymilliárddal nőhet az internetezők száma

2020-ra több mint 4,6 milliárd használója lesz a világhálónak a tavalyi 3,6 milliárddal szemben a Cisco előrejelzése szerint, írja az MTI. A hálózatok minden korábbinál fontosabbak lesznek, miközben folyamatosan nő a terhelés az informatikai szakemberhiánnyal küzdő vállalatokon, mondta ezzel kapcsolatban Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A felmérések szerint az európai piacról legalább egymillió, míg a magyarról 2016-ban az informatikai-, elektronikai és távközlési vállalkozásokat képviselő IVSZ adatai szerint mintegy 22 ezer informatikus hiányzott. A szakemberhiány azonban nemcsak Magyarország számára égető, hiszen a Harvey Nash és KPMG kutatása szerint világszinten az informatikai vezetők 65 százaléka tart attól, hogy a szakemberhiány miatt vállalata nem lesz képes lépést tartani a technológiai változásokkal.

Az internetes hálózati berendezéseket gyártó cég vezetője elmondta, a Cisco 20 évvel ezelőtt indította el képzési rendszerét, mivel a digitalizáció terjedését elősegítő hálózatok és a kapcsolódó informatikai infrastruktúra üzemeltetéséhez képzett szakemberek szükségesek. A Cisco Hálózati Akadémia kurzusain eddig 40 ezer magyar hallgató vett részt, akiknek a száma évente 10-30 százalékkal nőtt, és napjainkban 150 közép- és felsőfokú oktatási intézményben 14 ezer diáknak nyújt elméleti és gyakorlati informatikai képzést.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Close