YooJooz Csoport
Agrár Élelmiszer

Olimpikonok kampányoltak a tejfogyasztásért

Az eseményen részt vett a napokban zárult „Tejszív kampány” két nagykövete, az olimpiai bronzérmes, többszörös Európa-bajnok úszónő, Kapás Boglárka és az olimpiai és Európa-bajnokságon bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok Kenderesi Tamás.

A tehénfejést gyakorolja egy gyerek egy életnagyságú, tehenet mintázó oktatóeszköz segítségével a tej világnapja alkalmából rendezett, tejfogyasztást népszerűsítő rendezvényen. MTI Fotó: Kovács Tamás
Az egész napos tejfesztivál számos érdekes programmal, edukációs játékkal és egy tejkamionnal várta a gyermekeket. Az ügyességi játékok, kézműves foglalkozások mellett „Álmaim tejesdoboza” címmel rajzversenyen is összemérhették tudásukat a kisdiákok.
Mélykuti Tibor, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az esemény hivatalos megnyitóján elmondta: „A terméktanács legfőbb célja, hogy az ország bármely pontján elérhető legyen a jó minőségű, friss hazai tej. A Tej Világnapja és az azt övező széleskörű szakmai együttműködések elősegítik az ágazat fejlődését, a kormányzati támogatások pedig lehetővé teszik, hogy mind innovációs, mind gazdasági értelemben versenyképes lehessen a szektor.”
„Az utóbbi években több krízisen esett át a tejágazat, de támogatáspolitikai eszközökkel és a termékpálya szereplőinek összefogásával nem csak sikerült megvédeni a hazai tejtermelést, de érdemben növelni is lehetett a hazai tejelő tehén állományt, illetve a tejtermelést” – mondta el a Tej Világnapja alkalmából az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. Tejtermelés Magyarországon, 2000-2016 millió liter. A tehénfejést gyakorolja egy gyerek egy életnagyságú, tehenet mintázó oktatóeszköz segítségével a tej világnapja alkalmából rendezett, tejfogyasztást népszerűsítő rendezvényen. MTI Fotó: Kovács Tamás Tejtermelés Magyarországon, 2000-2016 millió liter.

Feldman Zsolt hozzátette: „a szakminisztérium számára kiemelten fontos az iskolatej program, amelynek keretében több mint 400 ezer kisdiák kaphat, egyre bővülő kínálatban tejet, illetve tejterméket. A minőségi, hazai tejtermékek népszerűsítését segíti az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közös programja is.”

A tehénfejést gyakorolja egy gyerek egy életnagyságú, tehenet mintázó oktatóeszköz segítségével a tej világnapja alkalmából rendezett, tejfogyasztást népszerűsítő rendezvényen. MTI Fotó: Kovács Tamás A tehénfejést gyakorolja egy gyerek egy életnagyságú, tehenet mintázó oktatóeszköz segítségével a tej világnapja alkalmából rendezett, tejfogyasztást népszerűsítő rendezvényen. MTI Fotó: Kovács TamásA tehénfejést gyakorolja egy gyerek egy életnagyságú, tehenet mintázó oktatóeszköz segítségével a tej világnapja alkalmából rendezett, tejfogyasztást népszerűsítő rendezvényen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Teljes cikk

Reklám helye

Related posts

Fontos együttműködés a tejágazatban

admin

Új trend: őszi vetésű sörárpa

admin

A Coca-Cola kannabiszos italt gyártana

admin