A YooJooz csoport központja.

Olyan repülőgépet küldött Norvégiának Trump, ami csak a Call of Duty-ban létezik

0 18

Az USA elnöke csütörtökön boldogan számolt be arról, hogy idő előtt leszállították Norvégiának az Észak-Európa biztonságát erősítő repülőgépeket. Apró probléma, hogy az említett repülőgépek csak egy videojátékban léteznek.

Az már szinte megszokottá válik, hogy a világ egyik legnagyobb hatalmú vezetője, Donald Trump Twitter-üzenetei finoman szólva sem túl elnökiek, ezúttal azonban nem írásban, hanem szóban sikerült elkövetnie egy elképesztően kínos bakit.

Az USA elnöke csütörtökön jelentette be, hogy F-35-ös és F-52-es repülőgépeket szállítottak le Norvégiának, a dologgal azonban van némi bökkenő. Míg előbbi egy valóban létező repülőgéptípus, utóbbi csupán a Call of Duty: Advanced Warfare készítőinek szüleménye. Vagyis egyszerűbben: ilyen repülőgép nem létezik, csak a videojátékban.

Így néz ki az F-52-es. A videojátékban. © Activision / Square Enix

A The Washington Post szerint Trumpot az kavarhatta meg, hogy 52 darab F-35-ös repülőgépet szállítottak le Norvégiának Észak-Európa védelmére, vagyis szó sem volt semmilyen F-52-es gépekről. Persze az is lehet, hogy az egész egy jól kitalált konspiráció, és valójában nagyon is létezik az F-52-es. Vagy nem.

Mivel lehetne mindezt túlszárnyalni? Talán csak egy másik Trump-idézettel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply