dddff
ReceptekTop cikk

PAPRIKÁS KRUMPLI

Hozzávalók:

2 kg krumpli, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika (aki szereti, tehet bele csípős paprikát is), 1 nagyobb paradicsom, 10 dkg húsos szalonna, 30 dkg kolbász (lehet debreceni kolbász vagy valamilyen paprikás parasztkolbász vagy lángolt kolbász), 1 evőkanál őrölt pirospaprika, só (a kolbász sósságától függő mennyiségben), fél mokkáskanál őrölt kömény, 2 evőkanál étolaj vagy 1 evőkanál zsír.

paprikas-krumpli-28-007-dd.jpg

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk és földaraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk.

A szalonnát fölkockázzuk vagy szeletben bevagdossuk.

Egy olyan fazékban, aminek nincsenek műanyag részei (sütőbe tehető) az olajon vagy zsíron megsütjük a szalonnát. A szalonnadarabokat kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron állandóan kevergetve üvegesre pároljuk a hagymát. Rászórjuk a pirospaprikát és a köményt, rögtön levesszük a tűzről és felöntjük egy pohár vízzel. Beletesszük a földarabolt krumpli kétharmadát, megkeverjük. A krumpli tetejére rakjuk a lehúzott héjú, negyedekbe-nyolcadokba vágott paradicsomot, a kicsumázott és félbe vágott zöldpaprikát, a kolbászt (ízlés szerint egyben vagy fölkarikázva). Mindennek a tetejébe jön a krumpli megmaradt része. Az egészet megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi.

A fazekat szorosan lefedjük két réteg alufóliával, és betesszük a sütőbe 200 fokra. Kb. háromnegyed órát sütjük. Ezután levesszük róla az alufóliát. Óvatosan, hogy ne törjük össze, megkeverjük. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ha nem, utánasózzuk. Ezután még visszatesszük a sütőbe lefedetlenül legalább negyed órára. Az utolsó öt percre a tetejére rakhatjuk a félretett pirított szalonnát.

Savanyúsággal, friss salátával, esetleg tejföllel tálalhatjuk.

Kép

p1420869-dd.jpg

Részletek
aaaa

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close