... hírek, érdekességek, minden ami kell...

Pogácsatorta, másképpen

0 1

pogacsatortamaskepp-002.jpg

Hozzávalók

20 dkg tehéntúró

20 dkg margarin

20 dkg liszt

1 ek tejföl

2 kk só

1 tojás és reszelt sajt a tetejére

Elkészítés Az alapanyagokból könnyen formázható tésztát gyúrunk, tejföllel és liszttel változtathatunk az állagán, hogy se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Fóliába csomagoljuk, és néhány órára hűtőbe tesszük.

A tésztából hosszú, kisujjnyi vastag hengert formázunk, és kb. 20 cm hosszú darabokra vágjuk.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

Egy sütőlapot beterítünk sütőpapírral, és azon kezdjük a munkát. A torta közepére egy nagyobb csiga kerül, köré pedig dupla csigákat tekerünk oly módon, hogy az egyik oldaluk kisebb átmérőjű legyen, majd ezzel a felükkel fognak csatlakozni a középső csigához. (Lásd a fotón)

aszatali-disz-pogacsatesztabol-elemei-001.jpg

Amikor a csigaformákkal körberaktuk a középső csigát, mindegyik tetejéhez egy kis gombócot illesztünk, a találkozások mélyedéseibe pedig egy kb. 2 centis darabot illesztünk.

Az elkészült tortát megkenjük felvert tojással,megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, és kb. 25 perc alatt piros-ropogósra sütjük.

Tipp Szép ajándék, ha vendégségbe megyünk, vagy akár asztali dísz is lehet.

Leave A Reply