dddff
ReceptekTop cikk

RÁNTOTT HÚS ELŐRE PÁCOLVA

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet hús (lehet karaj, tarja, csirkemell, pulykamell, de ne szeleteljük papírvékonyra), tej, 1 fej fokhagyma, só, őrölt bors. A panírozáshoz: liszt, zsemlemorzsa, tojás, só. Étolaj a kisütéshez.

p1430679-dd.jpg

Elkészítés:

A hússzeleteket besózzuk, megborsozzuk.

Megpucoljuk a fokhagymát.

Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg húst, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hús, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes húst bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje. Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább egy-két órára) hűtőbe rakjuk.

Pácolás után a hússzeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, aztán a megszokott módon először lisztbe, aztán villával fölvert, enyhén megsózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.

Részletek
aaaa

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close