A YooJooz csoport központja.

Rengeteg papírmunkát hoz az iskolák nyakába varrt honvédelmi akcióterv

0 25

Friss hírek, információk és sok minden más, ez a YooJooz

A HIT-ként rövidített terrorellenes intézkedési tervből ráadásul épp a legfontosabb nem derül ki a Népszava csütörtöki számában megjelent írás szerint. Mégpedig az, hogy hogyan élhet túl egy esetleges támadást a gyerek.

Több általános tétel is szerepel a Honvédelmi Intézkedési Terv feladatai között, melyek teljesítése csak felesleges adminisztrációt jelent – ezt mondta a Népszavának Mendrey László, a Pedagógusok Szervezetének (PDSZ) elnöke.

A lap csütörtöki számában közölt írás szerint a minisztériumi útmutató (melyet félelemkeltő kampányfogásként értekelnek az általunk megkérdezett szakemberek) lényegében nem kevés pluszmunkát ró az iskolai dolgozókra: minden békeidőben ellátott feladatnak, ideértve a takarítást és az adathordozók elmentésének felügyeletét is, külön felelőse lesz, őket az igazgatóknak kell kijelölniük.

De más változásokat is hoz a HIT: az iskolavezetőkre hosszas papírmunka vár majd a Népszava szerint, ugyanis különféle jelentéseket, nyilvántartásokat kell majd vezetniük, melyeket napi szintű beszámolók formájában kell eljuttatniuk a helyi, illetve a megyei védemi bizottságok felé. A Népszava azt írja, ilyen jelentés lesz például az is, ha valamilyen váratlan esemény történik az intézményben, vagy ha valami miatt ki kell üríteni egy iskolát. Ezekről ugyancsak írásos beszámolót kell készíteniük az intézményvezetőknek. Nyilvántartást kell vezetni a kollégákról, tartózkodási helyükről, valamint a megsérült eszközökről is – sorolja a lap.

A Népszavának nyilatkozó Tanítanék Mozgalom egyik tanára, Pilz Olivér szerint előkészületlenül, minden egyeztetés vagy vita nélkül dobták be a HIT-et, karácsony és szilveszter tájékán, amolyan ad hoc ötletként.

Felháborító"

– fogalmazott a miskolci Herman Ottó gimnázium tanára.

Pilz szerint a tankerületekre kellene bízni a HIT-ekkel kapcsolatos munkát, a tanárok ugyanis, mint mondta, ahhoz értenek, amit csinálnak: tanítanak.

A Népszava szerint az intézkedési tervből ráadásul pont az nem derül ki, amelyért lényegében létrehozták, hogy a gyerekek kapnának-e bármiféle felkészítést egy esetleges veszélyhelyzetre.

Teljes cikk
INGATLANNEGYED.HU hirdess ingyen, egyszerűen.

Leave A Reply