dddff
Receptek

Sajtos pogácsa

sajtos-pogacsa.jpg

Hozzávalók

75 dkg liszt

25 dkg hideg vaj

3 dkg élesztő

2 dl tej

1 mk cukor

2 + 1 tojás

2 mk só

tejföl

10-15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.

Gyúródeszkán összemorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadunk a tojásokból kettőt, beletesszük a sót, az élesztőt, összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

Utána kb.15-20 percig meleg helyen pihentetjük – akkor jó, ha már nyújtható.

Közben a sajtot megreszeljük.

A tésztát végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, a tetejét a maradék felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük.

Tipp Készíthetjük köménymaggal megszórva is.

Részletek
aaaa

Vélemény, hozzászólás?

Close