dddff
Tech

Szinte hihetetlen: mindenki iPhone X-et akar

Ha valaki úgy gondolta, hogy visszatartó hatása lehet a jubileumi iPhone árának, az óriásit tévedett: elképesztő az érdeklődés a készülék iránt. Most az Apple-nek csak az egyik szeme nevethet, a másiknak inkább sírnia kell.

Tegnap kezdődött az iPhone X előrendelése, és nem egy országban szó szerint percek alatt el is fogyott a kezdeti mennyiség az Apple online boltjaiból. Az Egyesült Államokban mindössze tíz perc alatt fogyott ki a készletből a 256 GB-os iPhone X, és két percre rá a 64 GB-os modell is. Hasonló volt a helyzet az Egyesült Királyságban is.

Ez persze nem jelenti azt, hogy akkor nem lesz több iPhone X, annyi történik, hogy sokkal tovább kell majd várni rá. Mindez megerősíti a korábbi híreket, amely szerint a kínálat (állítólag gyártási problémák miatt) korlátozott.

Erről az Apple nem beszél, ehelyett egy nyilatkozatban (méltán) büszkélkedik a kereslettel. Azt írja, hogy az iPhone X az okostelefon jövője, amit most a felhasználók visszaigazoltak. Az Apple keményen dolgozik azon, hogy ezt a forradalmi terméket az ügyfelek kezébe tegye, olyan gyorsan, ahogyan csak lehet.

© Apple

Arról nem esik szó, hogy pontosan hány telefont rendeltek meg előre, bár néhány számot a november 2-i pénzügyi jelentésből bizonyosan megtudunk.

Az értékesítés november 3-án kezdődik, és az elemzők szerint akkor nagyjából 3 millió darab kerül majd globális értékesítésre. Csak összehasonlításképpen: a korábbi iPhone-oknál mintegy 10 millió darabot adtak el az első hétvégén. Mivel most egy valóban különleges modellről van szó, nehéz elhinni, hogy elegendő lehet ez a 3 millió darab (az előrendelések is ezt bizonyítják). Az Apple mindazonáltal azt állítja, hogy akár a boltokba besétálva is hozzájuthatnak az iPhone X-hez a felhasználók jövő pénteken, de azért nem árt majd jó korán kelniük.

Az iPhone X gyors eladása nem feltétlenül jó hír az Apple számára. A vállalat állítólag azon aggódik, hogy súlyos ellátási gondokkal kell majd szembenéznie. Időközben azzal is megvádolták a cupertinóiakat, hogy a szállítmányok felgyorsítása érdekében azt kérték a beszállítóktól, hogy rontsanak a Face ID pontosságán, azonban ezt az értesülést az Apple határozottan cáfolta. Lehet, hogy az év hátra lévő hónapjaiban sem lesz túl jó a helyzet, az elemzők ugyanis 30 millió eszköz érkezését jósolják, ami jóval kevesebb az eredetileg tervezettnél. Nem árt tehát a türelem, a jelenlegi értesülések szerint csak 2018 elején találkozhat a kereslet és a kínálat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Close