dddff
BelföldTop cikk

TEK-esek fogták el az arannyal bizniszelő csalót

Friss hírek, információk és sok minden más, ez a YooJooz

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken egy férfit, akinek a cége befektetési arany értékesítésével foglalkozott és húsz sértettnek csaknem 130 millió forint kárt okozott.

Az őrizetben lévő Sz. A. Á. cége gazdasági befektetési arany értékesítésével foglalkozott – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Az ügyfelekkel szerződést kötött az arany eladásáról, illetve azokkal, akik nem akarták tárolni a megvásárolt befektetési aranyat, tárolási szerződést kötött külön ellenszolgáltatásért cserébe.

Húsz ügyféltől vett át különböző összegeket, de a befektetési aranyat nem adta át nekik. A kár értéke meghaladja a 127 millió forintot.

A bíróság szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, így a gyanúsított, ha szabadlábon hagynák, feltehetően megpróbálná kivonni magát a büntetőeljárás alól, továbbá fennáll az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlésnek a veszélye is. A végzés nem jogerős.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ugyancsak pénteken azt közölte, a Terrorelhárítási Központ (TEK) elfogott egy férfit, akivel szemben a debreceni rendőrök különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt nyomoznak.

Az ügyben tett feljelentések után és a beszerzett adatok alapján – amelyek között olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet – a debreceni rendőrök közreműködésével a TEK műveleti egysége szerdán fogta el a budapesti lakost.

A nyomozók a 48 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Teljes cikk
INGATLANNEGYED.HU hirdess ingyen, egyszerűen.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Close