dddff
Autó-MotorTop cikk

Tetszett Magnum vörös Ferrarija? Most jó áron eladó egy kiváló példány

A 80-as évek egyik legnépszerűbb nyomozós sorozatának ikonikus autója mai szemmel nézve is igen dögös. És nem is olyan drága.

A Tom Selleck átlal a Magnum című tévésorozatban megszemélyesített Thomas Magnum rengetegszer kocsikázott egy nyitható tetejű Ferrarival. Egész konkrétan egy Ferrari 308 GTS szerepelt a filmben, mely olasz sportkocsi egyik igencsak megkímélt példánya most eladósorba került. Íme:

© Barons-auctions

A Ferrari 1975 és 1985 között gyártotta a targa kivitelű 308 GTS-t, és a holnapi nap folyamán a brit Sandown Parkban árverésre kerülő konkrét autó 1979-ben látta meg a napvilágot. A 110 ezer kilométeres futásteljesítményű kétszemélyes sportkocsi V8-as motorja Európában 255 lóerőt tudott, az amerikai piacos változatok pedig 240 lóerős teljesítménnyel kerültek forgalomba.

© Barons-auctions

A 38 esztendős Ferrari 308 GTS várakozások szerint 47-57 ezer fontos, vagyis átszámítva mintegy 16,2-19,6 millió forintos áron talál majd gazdára, a későbbiekben pedig várhatóan egyértelműen növekedni fog az értéke.

© Barons-auctions

A Magnum sorozatban ténylegesen használt egyik 308 GTS idén év elején igen drágán cserélt gazdát, ezért az 1984-es, tehát némileg későbbi Ferrari 308 GTS Quattrovalvole-ért ugyanis átszámítva mintegy 52 millió forintot fizetett az új gazdája.

© Barons-auctions
© Barons-auctions

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close