dddff
GazdaságTop cikk

Több száz fős létszámhiánnyal megy neki a Posta a karácsonynak

Több száz fős létszámhiánnyal megy neki a Posta a karácsonynak

A postás szakszervezet ezres nagyságrendű létszámhiányról tud, a Magyar Posta viszont 500 betöltetlen állást ismert el a Magyar Nemzet kérdésére a cégnél.

A posta tájékoztatása szerint mintegy 400 nyitott pozíció van logisztikai területen, és további 100 kézbesítő, ügyfélszolgálatos hiányzik, a legtöbb embert a központi régióban és Nyugat-Magyarországon tudnák felvenni. A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége ugyanakkor arról tájékoztatta a lapot, hogy tudomásuk szerint ezres nagyságrendű az emberhiány, és gépjárművezetőket, rakodókat, feldolgozókat is bőven fel tudna venni a cég.

Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

A Magyar Posta azt kommunikálja, jól felkészültek a megnövekedett karácsonyi forgalomra, bővítették a csomagfeldolgozási kapacitást, és növelték a dolgozói létszámot, így nem kell olyan káoszra és csúszásokra számítani, ami a tavaly év végét jellemezte. A szakszervezet már nem ilyen optimista, várakozásuk szerint pont olyan nehézkes lesz a kézbesítés idén is, mint 2016-ban volt.

Az érdekképviselet úgy véli, a 25 százalékok béremelés csak lassította, de nem állította meg az elvándorlást, hiszen az ágazat sok más szereplőjénél jóval magasabb béreket kapnak az alkalmazottak.

Teljes cikk

Részletek
aaaa

További hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ez is érdekes lehet

Close
Close