A YooJooz csoport központja.

Trump és Észak-Korea – mikor egy d betű politikai botrányt kavar

0 31

Az elnök az interjú szerint egy elég értelmetlen mondatot mondott Kim Dzsong Unról, a Fehér Ház szerint az álhírgyárosok ármányáról van szó, a kijelentő helyett feltételes mód a valóság. A különbség egy d betű.

A Wall Street Journal interjút készített Donald Trumppal, és abban elhangzott egy mondat az amerikai elnöktől, ami nagy vihart kavart: "Valószínűleg jó kapcsolatom van Kim Dzsong Unnal". A Fehér Ház most reagált, szerinte "az álhírgyárosok ismét lecsaptak", rosszul idézték az elnököt, aki igazából azt mondta: "valószínűleg Kim Dzsong Unnal is nagyon jó kapcsolatom lenne", vagyis feltételes, és nem kijelentő módban beszélt.

A különbség egyetlen d betű az angolban (I – I'd) a nyilvánosságra hozott felvétel pedig nem perdöntő, elég rossz minőségű.

Trumpot bírálták, hogy a "Valószínűleg jó kapcsolatom van Kim Dzsong Unnal" mondtanak nincs sok értelme, ráadásul a két ország között diplomáciai háború zajlik, mióta Észak-Korea rendszeresen rakétakísérleteket hajt végre – és amúgy legfőbb vélja elsöpörni a föld színről az USA-t.

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply