A YooJooz csoport központja.

Úszókapitány: Tusup bocsánatkérése minimum biztató

0 29

Úszókapitány: Tusup bocsánatkérése minimum biztató Sport Úszókapitány: Tusup bocsánatkérése minimum biztató

Nem számít arra Sós Csaba, hogy Hosszú Katinka kihagy egy versenyt is amiatt, hogy bevallottan nehéz időszakot él át a férjével és edzőjével.

Hosszú Katinkának január végén egy antwerpeni úszóversenyen van jelenése, és Sós Csaba szövetségi kapitány nem hiszi, hogy ne utazna el rá, függetlenül attól, kivel készül majd a továbbiakban. Ebben a témában ugyanakkor – magyarázta a szakvezető az ATV-ben – az úszónak van bejelentési kötelezettsége, mivel az edzőket az állam támogatja. A szövetségnek tudnia kell tehát, ki készíti fel. Ennek mostanában van a határideje, igaz, a szövetségi kapitány szerint a párosnak, ha szükséges, adnak egy kis plusz időt. "De a végtelenségig nem lehet ezt odázni" – tette hozzá.

Arról is beszélt a szövetségi kapitány, hogy bár ebben az évben rendezett versenyek tétje ugyan kisebb – csak egy Európa-bajnokság és egy rövidpályás világbajnokság lesz 2018-ban –, szakmailag nem lehet azt mondani, hogy könnyebb év áll az úszók előtt.

Arra a felvetésre, fenntartható-e Hosszú Katinka fantasztikus teljesítménye akkor is, ha esetleg elválnak útjaik Shane Tusuppal, Sós úgy reagált: "Emiatt aggódunk igazán." A szakvezető ugyanakkor hozzátette azt is, hogy az úszó nem most került először szakmai vagy magánéleti hullámvölgybe, ám hasonló szituációkban korábban parádés döntéseket hozott. "Azonban, hogy innen mennyire van még feljebb, az nagyon kérdéses. És Shane-nel biztos, hogy eredményes párost alkotott" – jegyezte meg.

Tusupnak a csütörtök esti sportológálán magyarul felolvasott bocsánatkéréséről Sós Csaba azt mondta: a jövő dönti el, hogy mennyire volt hiteles, hogy mennyire gondolta azt komolyan az edző. "Az esélyt meg kell adni. Egy olyan magatartást egy konfliktusban, ami a rendezés irányába mutat, azt nekünk komolyan kell venni" – jelentette ki.

Teljes cikk

(A cikk a hvg.hu információit tartalmazza, a
yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Leave A Reply