dddff
Receptek

Vaníliasodó

vaniliasodo.jpg

Hozzávalók

0,5 l tej

2 tojássárgája

5 dkg cukor

1 ek liszt

1 vaníliarúd

Elkészítés

Beletesszük a kettévágott vaníliarudat a tejbe és a tejet melegíteni kezdjük.

A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel simára keverjük.

Kisebb adagokban hozzáadjuk a meleg tejet (a vaníliarudat kivesszük belőle), majd az egészet tovább melegítjük.

Kevergetjük, közepes vagy alacsony hőfokon, amíg kellően be nem sűrűsödik. (Számítsuk bele, hogy hűlés közben tovább fog sűrűsödni.)

Tipp Piskótákhoz és más süteményekhez, mákos vagy diós gubához, palacsintához egyaránt remek.

Részletek
aaaa

Vélemény, hozzászólás?

Close