Hírek Ingatlan

5 percenként eladnak egy lakást

Reklám
gyermektámogatások
A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 januárjában, országosan 10 230 ingatlan adásvétel bonyolódott, ez átlagban napi 330 eladott lakóingatlant jelent vagyis kevesebb mint 5 percenként létrejött egy adásvételi szerződés. Bár a mostani számok a tavaly mért decemberi mintegy 9700 tranzakcióhoz képest jobbak, a korábbi évek januári hónapjaiban azonban a mostaninál néhány száz adásvétellel több volt a magyar piacon.
Az előző évekhez hasonlóan erősödő kereslettel, de még mérsékeltebb tranzakciószámmal indult 2019 ingatlanpiaca. A becsült 10 230 adásvétel téli viszonylatban átlagosnak tekinthető, az előző két évhez képest mindössze 2-6 százalékkal kevesebb tranzakció zajlott idén januárban. Az egy hónap alatt eladott több mint 10 ezer lakás, napi szinten átlagban 330 adásvételt, óránként pedig közel 14 lakóingatlan eladását jelenti. Így januárban még 5 perc sem telt el, mire létrejött egy lakásvásárlás.

A 2018-as év egészét tekintve közel 153 ezer lakás cserélt gazdát, ami egy hajszállal kevesebb csak, mint a válság előtti utolsó, 2008-as év értéke.

Forrás: dh.hu

Hirdesse ingyen ingatlanját az ingatlannegyeden

Related posts

A térség legnagyobb regionális reptere lesz a debreceni

YooJooz

DH Tranzakciószám becslés: 2020 szeptember

YooJooz

Februári ingatlan adás-vételi statisztika

YooJooz

Leave a Comment