Tech

A Google szerint a sötét mód kevesebbet fogyaszt

A Google felhívta a fejlesztők figyelmét, hogy a sötét mód hosszabb üzemidőt tesz lehetővé.

A Google idén számos androidos alkalmazásában tette elérhetővé az úgynevezett sötét módot. Ennek az egyik oka az, hogy a Material Design fehér háttere ne vakítsa el a felhasználókat, a másik pedig az, hogy az AMOLED panelek így energiát takarítanak meg.

A kezelőfelület sötét módban sötét háttérre váltja az addig fehér kezelőfelületet.

Az Android Dev Summit alkalmából a Google felhívta a fejlesztők figyelmét, hogy a sötét mód nagy mértékben kitolhatja a készülékek üzemidejét. A grafikonok alapján 50 százalékos fényerő mellett a YouTube sötét módban 14 százalékkal kevésbé terheli az akkumulátort, mint normál módban. 100 százalékos fényerőnél a spórolás már 60 százalékos.

Forrás: Business Insider

Egy másik grafikon szerint a Google Térkép egy AMOLED kijelzős Pixel készüléken 250 mA energiát fogyaszt normál módban, míg egy LCD kijelzős iPhone 7-en 230 mA-t. Sötét módban a Pixel fogyasztása 92 mA-re esik. A 2016-os Pixel sötét módban 330 mA helyett 60 mA-t fogyaszt.

Az AMOLED kijelzők a fekete szín megjelenítésekor nem kapcsolják be a piros, zöld és fekete pixeleket, ezért takarékosabbak az akkumulátorra, a kontraszt pedig élesebb olvasáskor.

(A cikk a origo.hu információit tartalmazza, a yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Related posts

Le fog esni az álla a világ legmeghökkentőbb műholdas fotóitól

YooJooz

A 65 év felettieknek 100 perc ingyen beszélgetés a vodafonetól

YooJooz

Ingyen letölthető a Destiny 2

YooJooz

Leave a Comment