Vásárlás

A Tesco megadóztatná a webárházakat

Untreelievable 211237

Online értékesítési adót vezetne be a Tesco. Angliában. ₪₪₪

A Tesco egy hivatalos levélben arra kéri a brit kormány tagjait, hogy vezessen be egy 2%-os online értékesítési adót, hogy ezzel kompenzálják a boltok által fizetendő vállalkozói adó mérséklését. A brit üzletlánc szerint a mostani rendszer igazságtalan és számos negatív hatással bír a brit vállalkozásokra nézve. A brit Tesco szerint egyre rosszabb a brit vállalatok helyzete a magas vállalkozói adó miatt, részben ezt enyhíthetné, ha a kormány illetéket vezetne be az online értékesített árukra – számol be a hírről a The Guardian.

A Tesco éves szintem mintegy 700 millió fontot fizet vállalkozói adó címén, ezzel az egyik legnagyobb, ingatlanalapú adóbefizető az országban. A szupermarket szerint a kormány 1,5 milliárd fontnyi bevételhez jutna, ha az online vásárolt fizikai árukra 2%-os adót vetne ki.

Ezt a bevételt a kormány arra használhatná, hogy csökkentse a kereskedőházak által fizetendő adó mértékét 20%-kal, hozzátéve, hogy a kisebb üzletek mentesülhetnének az online értékesítési illeték alól.

Dave Lewis Tesco-vezér szerint a jelenlegi adórendszert sürgősen át kellene alakítani, szerinte a kereskedők által fizetett adó már idejét múlt, és fenntarthatatlan, erre bizonyíték, hogy a kiskereskedői szektorban tavaly 7500 áruházat zártak be, miközben a szektor továbbra is 3 millió embernek ad munkát.

(Portfolio, 2019. május 1.)

Related posts

Figyeljünk oda a fekete pénteki akcióknál

admin

Auchan 2020. 04.14-04.22

admin

Culina Leveles tészta, gyorsfagyasztott, 500g (Lidl)

admin

Leave a Comment