Luxusnegyed

Eladó a Liszkay Kúria!

181125liszkay1.jpg

Nem mondunk nagyot, ha azt állítjuk kevés ilyen lehetőség adódik itthon, most ugyanis vehetünk egy menő (és neves) borászatot magunknak. Az ár persze nem kevés, 5 millió euró, azaz 1,625 milliárd forint, de ebben benne van a birtok, rajta egy mindössze 6 éve épített épület teljes berendezéssel, borüzem és borkészlet. Ok, azt még tisztázni kell, hogy a névhasználattal mi lesz…

A Balaton-felvidéken (Monoszló) található gazdaság, amely egy szaklap szerint 2017-ben Magyarország legszebb szőlőbirtoka címet is elnyerte, főépülete tipikusan a francia Chateau borászatok mintájára épült. Így van itt minden: 8 hálószoba, kandalló, medence kilátással, körbe szőlő és persze egy 350 éves pince. A Liszkay Kúria ráadásul két és fél kilométeren kerítéssel körbevett, körülötte pedig mintegy 4200 ha vadászterület kínál alkalmat alternatív programokra.

[vimeo 103784352 w=640 h=360]

Liszkay Vineyard Estate Aerial from Liszkay Estate on Vimeo.

Az ingatlaniroda szerint “terjeszkedésre is van lehetőség, az érvényes törvényi rendelkezések értelmében minden 2 hektár szőlőterületre még maximum 2 százalék beépíthetőség lehetséges. Jelenleg folyamatban van továbbá 5×400 m2 alapterületű (plusz emelet) építés engedélyezése is, de minden építményhez föld alá még 1000 m2 kivitelezhető”.

Fotó: Barnes Hungary és Liszaky Kúria

A jelenlegi tulajdonos Liszkay Mihály (mostmár) borász, akinek – elsősorban vörös (!), ami ugye itt elég ritka – nedűi számos hazai és nemzetközi versenyen kapták meg az elsőséget. A tulajdonos mintegy 50 év után tért vissza Magyarországra, ahol megtalálta ezt a szőlőterületet. A Pangyéri-dűlő a hivatalos szőlőkataszteri besorolás szerint 400 pontból 385 ponttal hazánk egyik legértékesebb szőlőterülete, maga mögé utasítva a legtöbb nagynevű borvidékét is.

Forrás: burzsuj.blog.hu

Related posts

Személyi asszisztenst kínál havi 99 euróért a Porsche

admin

Budapestre jön az Orient expressz – egymillió forint felett a jegyár

admin

Itt az egyik legburzsujabb Rolls-Royce extra

admin

Leave a Comment