HírekIngatlan

Ingatlan eladásának ideje országos átlagban.

Az ingatlanpiac most virágzik köszönhetően elsősorban a CSOK-nak, az 5%-os áfa-nak, illetve a nemrég kivezetett lakástakarékoknak, nem beszélve a jelenleg jó hitelekről sem.

Ezek összesen adják azt, hogy szinte mindenki lakást akar vásárolni, amiből persze az következik, hogy az árak szinte már az egekbe szöktek sok helyen, ahogy a bérleti díjak is, de az eladási idő lerövidült akár 2-3 hónappal is a pár évvel ezelőtti időszakhoz képest.

Az alku pozíció is változott az évek során, így a pár évvel ezelőtti akár 10-15 %-os alku leredukálódott 5-8 %-ra a vásárlók hátrányára.

Jelenleg a nagyobb városokban nem ritka az 1-2 hét alatt eladott ingatlan, de a legtöbb ingatlan (persze a teljesen lelakott, a vásárlókat átverni kívánókat nem számítva) elkel 1-3 hónapon belül, amibe természetesen a hitelbírálat, a CSOK és egyéb tényezők is bele vannak számolva.

Szeretnénk mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy ne ugorjunk bele az ingatlanpiacba, hisz ez is egy vállalkozás, főleg ha kiadni akarjuk, már pedig a vásárolt ingatlanok minimum fele kiadásra szánt ingatlan.

Rengeteg hátulütő, rengeteg előre nem várt tényező befolyásolhatja rövid távon, vagy akár hosszú távon a befektetésünket, mint pl a rosszul megválasztott hitel, a rossz albérlő, a rossz ingatlan, a nem megfelelő hozzáértés és hozzáállás.

Pénzügyekben csak OKosan! 🙂

Related posts

Eladták a Győri Dunacenter áruházat

YooJooz

Kiknek segít a falusi csok?

YooJooz

Februári ingatlan adás-vételi statisztika

YooJooz

Leave a Comment