GazdaságKülföld

Ismét kamatot emelt a Fed

Idén már negyedszer, 0,25 százalékponttal emelte a kamatot a Federal Reserve (Fed), ezzel az irányadó kamatsáv 2,25-2,5 százalékra emelkedett. Az emelés mértéke megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Ez milyen hatással van ránk? Erről egy igen bő cikket írtak az indexen, melyet itt elolvashatsz..: Index cikk.

Azonban én szeretnék egy kicsit rövid de tömör választ adni mindenre.

A Fed kamatemelése nagyon is fontos számunkra, hisz mindenki tudja, hogy a világ gazdaságát nagyrészt Amerika befolyásolja. Ha nő a Fed kamata (ezt hazánkban az alapkamatnak nevezhetjük), akkor bizony az mindenre kihatással van nem csak az USA-ban, hanem a világon mindenhol.

A lényege, hogy rövid időn belül hazánk sem tudja ilyen alacsonyan tartani az alapkamatot, rá van kényszerülve az emelésre, ami magával hozza többek között a hitelek kamatának emelését is, meg persze a betéti kamatok emelését is, de a magyar emberekre inkább a hitelek azok amik vonatkoznak.

Mi lesz ekkor? Nőnek a hitelek kamatai, ami ugye azt eredményezi, hogy több ügyfél hitele meg fog emelkedni, s itt lesznek majd meglepetések a Csok-os és egyéb hitelekkel kapcsolatban. Ész nélkül veszi most fel ismételten mindenki a hitelt, aminek előbb, vagy utóbb valaki meg fogja inni a levét, s higgyük el, hogy nem a Bank lesz az.

Ezért hangsúlyozzuk már hosszú ideje, hogy Csak OKosan a pénzügyeinket tekintve IS!

Related posts

Óriási bírságot szabott ki a Google-re az Európai Bizottság

YooJooz

Tovább zuhan az olajár

YooJooz

Coca-cola nyereségének háttere

YooJooz

Leave a Comment