Vállalkozás

Kft.-ből részvénytársasággá válik a magyar Wizz Air

Kft.-ből részvénytársasággá válik a magyar Wizz Air

Az eddig kft formában működő magyar Wizz Air március végétől zártkörű részvénytársaságként működik tovább – ezt szúrta ki a cégközlönyből az mfor.hu. A magyar tulajdonú fapados légitársaság 2003-as alapítása óta működött Magyarországon kft formában, azt edig nem igazán tudni, miért pont most érezte úgy a cég vezetése, hogy ideje lenne részvénytársasággá válni.

Mindenesetre elég nagy kft a Wizz Air, a cég bevétele a 2018 februárjában véget érő pénzügyi évben 2,15 milliárd eurót, vagyis több mint 692 milliárd forintot, profitja pedig közel 290 millió eurót, úgy 93 milliárd forintot tett ki.

A részvénytársasággá alakulás után is egy tulajdonosa lesz a Wizz Airnek, a laza adózási szabályairól ismer brit Jersey-szigetre bejegyzett Wizz Air Holding Plc, ami viszont nyílt részvénytársaságként a londoni tőzsdére van bejegyezve. Az mfor megkérdezte a légitársaságot, hogy a zrt.-vé alakulás után elképzelhető-e, hogy egyszer csak nyrt.-vé válik a cég, vagyis bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére, de a cég nyilatkozata szerint ez nincs tervben.

(A cikk a index.hu információit tartalmazza, a yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Related posts

Kínai-magyar üzleti találkozót rendeznek

YooJooz

Az Audi Hungaria stabil termelési eredménnyel zárta a 2018-as évet.

YooJooz

Nagy kedvezmény a magyar autósoknak már januártól

YooJooz

Leave a Comment