AgrárGazdaság

Megállapodást kötött a Budapest Bank és a NAK

A Budapest Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselői stratégiai megállapodást írtak alá azzal a céllal, hogy a jövőben közösen segítsék a magyar agrárium versenyképességének növekedését. A két intézmény szándéka, hogy a szektor finanszírozását a mezőgazdasági vállalatok igényeire szabott banki és egyéb termékekkel, szolgáltatásokkal, illetve megfelelő tájékoztatással és szaktanácsadással segítsék. A megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke, valamint Lélfai Koppány, a Budapest Bank vezérigazgatója látta el kézjegyével.

A stratégiai együttműködési megállapodás tartalmazza azokat a célkitűzéseket, amelyeket a Budapest Bank és a NAK közösen fogalmazott meg a hazai agrárium támogatása érdekében. Ennek részeként a pénzintézet és a kamara kölcsönösen arra törekednek, hogy a magyarországi mezőgazdaságban tevékenykedő szervezetek az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti pénzügyi forrásokat minél sikeresebben vehessék igénybe. Ehhez kapcsolódóan kiemelt hangsúlyt helyeznek arra, hogy megfelelő tájékoztatás, releváns szakmai tanácsadás és egyéb, a támogatások igénybe vételét segítő kamarai szolgáltatások váljanak elérhetővé az agrárvállalkozások számára – írja közleményében a Budapest Bank.

Győrffy Balázs és Lélfai Koppány

A megállapodás értelmében a kamara együttműködik majd a Budapest Bankkal a lehetséges finanszírozási források feltárásában. Emellett az agrár- és élelmiszeripar számára releváns banki termékek esetén a NAK szakértői véleményeket és javaslatokat fogalmaz majd meg a pénzintézet irányába – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Forrás : agrárszektor

Related posts

Kínai-magyar üzleti találkozót rendeznek

YooJooz

Megkezdte működését az ország legnagyobb naperőműve

YooJooz

Támogatási előlegek – ellenőrizzük őket.

YooJooz

Leave a Comment