GazdaságPénzügyekTámogatás

Megszűnik az Erzsébet-utalvány

Megszűnik az Erzsébet-utalvány

2019 végéig válthatók be az Erzsébet-utalványok – közölte az Erzsébet Utalványforgalmazó (EU) Zrt. a honlapján. A jelenleg forgalomban lévő érvényes (papíralapú vagy elektronikus) utalványokat a mintegy 60 ezer elfogadóhelyen használhatják fel az utalványbirtokosok a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig. Erzsébet-utalvány 2019 januárjától nem rendelhető.

Közlemény:

A 2019. január 1-jétől hatályos adójogszabályok értelmében az Erzsébet-utalványok kedvezményes adózása megszűnik. Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. ettől az időponttól kezdődően mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszünteti.

A jelenleg forgalomban lévő, valamennyi érvényes, papíralapú vagy elektronikus Erzsébet-utalványt a mintegy 60.000 elfogadóhelyen, a megszokott kényelemmel használhatják fel az utalványbirtokosok a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig. Erzsébet-utalvány 2019 januárjától nem rendelhető.

A 2018. év végén feladott megrendelésekkel és kiszállításokkal, valamint az elektronikus utalvány feltöltésekkel kapcsolatban az alábbi fontos információkra hívjuk fel szíves figyelmét.
A 2018.12.17. és 2018.12.27. között bankszámlánkon jóváírt papír alapú Erzsébet-utalványok szállítására vonatkozó megrendeléseket társaságunk folyamatosan legyártja, és továbbítja a kézbesítő cégek felé.
A 2018. december 27-én, bankszámlánkon jóváírt Erzsébet-utalvány Plusz kártya feltöltéshez kapcsolódó megrendelések teljesítése (kártyafeltöltés) legkésőbb 2018.12.28. 08:00 óráig megtörténik.
Erzsébet-utalvány Plusz kártya gyártására vonatkozó megrendelést az Erzsébet Utalványszolgáltató Zrt. csak abban az esetben teljesít, ha azokat feltöltésekkel együtt rendelték meg, és a rendelés ellenértéke 2018.12.27-ig a bankszámlánkon jóváírásra került.
Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. csak azokat a megrendeléseket teljesíti, amelyek ellenértéke legkésőbb 2018. december 27-ig bankszámlájára is beérkezett, az ezt követően jóváírt összegeket minden esetben visszautalja a megrendelőnek.

(A cikk a index.hu információit tartalmazza, a yoojooz.hu nem vállal felelősséget az abban leírtakra vonatkozóan.)

Related posts

Fontos tudni, hogy a lejárt okmányokat is elfogadják a biztosítók.

YooJooz

Betiltja az EU az eldobható műanyag edényeket és szívószálakat

YooJooz

Őszi adócsomag tervezet – áfa, szja, TB és vámszabály változások

YooJooz

Leave a Comment