Gazdaság

Modern gyárak éjszakája november 16.

Az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt keretében az idén november 16-án 16 óra és 22 óra között rendezik meg a Modern Gyárak Éjszakáját, az érdeklődők 12 megye 36 gyárában ismerkedhetnek meg a korszerű ipari termeléssel, az okosgyárak működésével.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken, az idei Modern Gyárak Éjszakája rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, Magyarországon a hazai és a nemzetközi tulajdonú vállalatok között háromszoros a termelékenységi különbség a külföldi tulajdonban lévő cégek javára. A különbség csökkentése nemcsak pénz, hanem szemléletmód kérdése is, hiszen a digitalizáció egy-két éven belül megtérülő befektetést hoz – jegyezte meg.
György László hozzátette: Magyarország a társadalom és a gazdaság digitalizációja alapján az Európai Unióban a 24. helyen áll, az előrelépéshez szemléletmód-változtatásra van szükség.
Az ITM államtitkára arra biztatta a vállalkozásokat és a magyar családokat, hogy vegyenek részt a Modern Gyárak Éjszakája rendezvényen, ahol megismerkedhetnek a modern gyártási technológiákkal, és bejelentette, hogy a jövőben évente többször is meg kívánják rendezni a programot.
Az államtitkár hangsúlyozta, a program népszerűségét mutatja, hogy egy héttel a rendezvény előtt a rendelkezésre álló helyek fele már betelt. Az eseményen megtekinthető gyárak legtöbbje az autóiparban, gépiparban és az elektronika területén tevékenykedik, de csatlakoztak az eseményhez az élelmiszeriparból és a gyógyszeriparból is. A szervezők több mint 3500 látogatót várnak, az éjszakai látogatások regisztrációhoz kötöttek, jelentkezni a www.ipar4.hu oldalon lehet.
Bárdos Krisztina, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a kiemelt program négy területre, a szemléletformálásra, a demonstrációra, a fejlesztésre és a minősítésre koncentrál, a Modern Gyárak Éjszakája rendezvény a szemléletformálás részbe illeszkedik. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a program különösen érdekes lehet a termelő kis- és középvállalkozások (kkv), az iparban dolgozók és a pályaválasztás előtt állók számára, akik láthatják, milyen perspektívát kínálnak az okosgyárak.

Forrás: adozona

Related posts

Ismét kamatot emelt a Fed

YooJooz

Őszi adócsomag tervezet – áfa, szja, TB és vámszabály változások

YooJooz

Rekord! Brutális méretű szarvasgombát találtak Magyarországon

YooJooz

Leave a Comment